Info - Spillere og foreldre

Innhold

NB: Totalbelastning

Blir det mye trening og kamper på deg/ditt barn? Les vårt skriv om totalbelastning og hva det er viktig å være obs på!

Skadet?

Se info under "Kontakt oss"-siden i menyen, eller meld skade raskt og enkelt i appen "Min Håndball"

Kamper, serier og terminlister

For 12-årslag og oppover er det seriespill som gjelder, og for å få oversikt over både terminliste, tabell og eventuelle omberamminger (flytting av kamper), anbefaler vi alle å installere appen "Min Håndball", som beskrevet under. Alternativt kan man finne samme informasjon under handball.no, se linkene under, eller linker for hvert enkelt lag på siden "Våre lag".

For 10-årslag er det Norges Håndballforbund (Region Nord) som setter opp turneringshelger, og disse skal også gjøres tilgjengelig via appen Min Håndball, men informasjon vil uansett gis i de enkelte foreldregruppene.

For 6 og 8-årslag er det et samarbeid mellom klubbene i Lofoten om å arrangere hver sine kamphelger. Tidspunkt for disse er ikke fastsatt ved starten av sesongen, men vi forsøker som regel å sette disse opp samme helger som det kjøres 10-årsturneringer. Når datoer er satt publiseres dette på de relevante Facebook-/Spond-grupper.

Linker - Nyttige sider på handball.no:

Medlemskap, kostnader og forsikring

Medlemskap i Leknes Håndballklubb registreres enkelt via medlem.lekneshk.no eller gjennom i MinIdrett.no, Norges idrettsforbunds medlemsregister. Her kan du registrere deg selv som bruker, legge til familiemedlemmer, søke medlemskap og administrere betalinger.

Videre følger en oversikt over kostnader forbundet med å spille håndball i LHK:
Alle betalinger kan gjøres gjennom MinIdrett.no.


Egenandel ved reiser & kjøregodtgjørelser
Ved lengre reiser og ved overnattinger  kan det bli aktuelt med egenandel for å dekke reisekostnader. Dette gjelder primært høyere alderstrinn. Størrelse på egenandel og betalingsmåte fastsettes for hver reise, og publiseres normalt internt i lagenes Spond/Facebook-grupper. For kortere turer forventes det at foresatte som ikke kjører selv bidrar til kjøregodtgjørelser for de som er sjåfører. Dette vil det også gis informasjon om på lagenes grupper når aktuelt. Se info fra klubben i eget dokument.

Høye kostnader?
Vi forstår at det for noen kan bli litt mange utgifter, og da ønsker vi å være fleksible. Dersom økonomi kan bli en utfordring håper vi at du vil ta kontakt med oss, så kan vi forsøke å finne en løsning slik at det ikke går ut over muligheten til å spille håndball. Alternativt kan man også få økonomiske fordeler av å ta på seg verv i klubben, se info om rabatter:

Rabatter

Mobilapp "Min Håndball"

Beskrivelse fra handball.no

Enten du er spiller, foresatt, trener, frivillig eller familiemedlem/supporter som ønsker å følge ett eller flere lag er Min Håndball appen du bør skaffe deg.

Last den ned i dag på Appstore eller Google Play! Når du har lastet ned appen kan du legge inn dine favorittlag, og dermed følge ekstra godt med på lagets resultater. Det første du får opp når du har valgt ditt/dine favorittlag, er eventuelle kamper som spilles denne uken. Videre får du god oppdatert informasjon om blant annet tabellen, spilte kamper og kommende kamper.

Dersom du er pålogget med din Min idrett-bruker, kan du i tillegg

Trener/lagleder kan «melde på spillere til kamp» - dvs spillere som finnes i spillerstallen
Spillere kan også selv «melde på» / «melde av» seg selv. På denne måten fylles kamprapporten ut "av seg selv" 

Viktig info til foresatte

Den største forventningen vi har til foreldre/foresatte er at dere viser interesse for barnas deltakelse på trening og i kamp. Foreldrevettreglene gir god veiledning i hvordan dere kan være positive forbilder og støttespillere, ikke bare for egne barn, men også for deres lagkamerater. Vår klare oppfordring er derfor at alle gjør seg godt kjent med foreldrevettreglene. 

Alle våre lag skal avholde foreldremøte før/ved oppstart av treningene på høsten, og ellers når situasjonen tilsier det. På foreldremøter skal det blant annet velges én eller flere foreldrekontakter til hvert av våre lag, for å avlaste trenerne med ikke-sportslige oppgaver som reiseplanlegging, sikre at drakter er vasket og klare til kamper, organisering av sosiale arrangementer o.l. Dette er en god måte å engasjere seg på, uten at det krever for mye. Lag med engasjerte foreldre blir ofte mer sammensveiset, og beholder trenere og spillere lengre enn andre lag

(Åpne/last ned instruks for foreldrekontakt her)

Ved at hele klubben drives på dugnad, betyr det også at både foresatte og eldre spillere må regne med å måtte delta på dugnader innimellom. Dette gjelder primært våre arrangementer i de lokale håndballhallene, men det kan også innkalles til andre dugnader. Styret har vedtatt at foresatte og medlemmer kalles inn på dugnad når klubben trenger folk (til f.eks. å stå i kiosk, selge billetter), og at dette ikke behøver ha noen sammenheng med at eget barn spiller kamp samme dag/helg.

Gi tilbakemeldinger til klubb og trenere uansett om det er ris eller ros. Vi ser ikke alltid selv hva vi burde gjort bedre, og ikke nødvendigvis hva vi IKKE burde forandre på heller. Kontaktinfo, samt mer om hvordan gi tilbakemeldinger finnes på siden"Kontakt oss".

Foreldrevettregler

Les heftet "Hvordan være en god idrettsforelder - Anbefalinger fra Norges Idrettsforbund og olympiatoppen"

Som foresatt og forelder kan du bidra til å gjøre håndballkampen-/treningen til en positiv opplevelse for barna. Her er noen huskeregler:

Flere tips til foreldre finner du her!